tisdag 20 september 2011

Välgörenhet

De varor som ni väljer att sätta ett kryss (X) på och som inte säljs på prylbytardagen skänks till välgörenhet. Denna välgörenhet och hjälpverksamhet drivs ideellt av Ann-margret Barse i sammarbete med Väse missionsförsamling och Östpendeln. Varannan månad skickas en lastbil med kläder, mat, leksaker och andra nödvändigheter till i huvudsak Ukraina men man har även börjat utöka verksamheten till att gälla Vitryssland, Lettland och Estland. Man har goda och pålitliga kontakter i alla länderna vilket Ann-Margret tycker är mycket viktigt för att man ska veta att hjälpsändningarna når de människor som är i störst behov av hjälp. Man har också en julklappsinsamling varje år med nya varor som skänkts från olika företag tex. Lindex. Man brukar sända ungefär 150 stycken julklappslådor varje jul.
En helt fantastisk verksamhet som till stor grund vilar på människors vilja att hjälpa andra utan att själva ha någon vinning på det.

Är du intresserad av att hjälpa till att packa varor eller att skänka saker utan att vara med och sälja på prylbytardagen så hör gärna av dig till Ann- Margret Barse. Tel nr: 054- 863049.

Såhär skriver Ann- Margret om hjälpsändningarna år 2010 på Väse Missonsförsamlings hemsida:

"Hjälpsändning till Ukraina och Lettland.
Vi bestämde ju på ett styrelsemöte att vi inte skulle skicka några julklappar eller babypaket till Ukraina  hösten 2010 beroende på att många har varit engagerade i renoveringen av vår kyrka och mycket tid har gått till det. Men inflödet av kläder, skor och sängkläder har varit mycket stort och jag har inte kunnat säja nej.
Några församlingsmedlemmar och goda vänner har sorterat och packat ca. 120 stora kartonger med kläder, skor och sängkläder. Detta kommer att transporteras till både Ukraina och Lettland i samband med trettondagshelgen då de firar sin jul.
Det blir även i år Anders Bergström på Östpendeln i Karlstad som kör dessa transporter. Hans kontaktnät där är stort och värdefullt för oss.
Jag har även i höst blivit ombedd att komma och berätta om min resa till Estland och Ukraina med hjälpsändning och sjukvårdsmaterial.
Efter det har många personer skänkt stora och små penningsummor. Vi fick även intäkterna från kaffeserveringen på 1:a advent i vår missionskyrka. Tillsammans blev det 16.000 kronor som skickats till Scandinaviska barnmissionen. Dessa pengar kommer oavkortat att användas till matpaket i Ukraina. Man delar ut dessa till familjer som lever i missär samt till gatubarnen. Ett paket består av baslivsmedel, (torrvaror och konserver) det räcker till 4-5 personer och väger 10 kg. paketet kostar ca. 65 sv. Kronor. Detta inhandlas i Ukraina för att gynna handeln där.
Tillsammans med utdelningen av matpaketen har Scandinaviska barnmissionen haft många samlingar på gator och torg där man samtidigt presenterat julens glada budskap som inryms i ängelns budskap ” var inte rädda, se jag bär bud till Er om en stor glädje för hela folket, idag har en frälsare blivit född åt Eder”. Julen förknippar vi ju med värme och gemenskap men det är inte en självklarhet för alla. Men där är vi Guds händer och Guds möjlighet."


Julklappspackning i Glumshammars Missonskyrka 2010








Två av många julklappsmottagare i Ukraina